Vés al contingut

Tallers de Primers Auxilis Psicològics

Des de fa anys, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) manifesta la necessitat d'actuar en la salut mental i emocional de la població. Per les característiques de la seva etapa evolutiva, el col·lectiu juvenil és un dels més vulnerables. A Catalunya, s'estima que entre el 10 i el 20% dels adolescents pateixen algun trastorn mental i el suïcidi ja és la primera causa de mort entre les persones joves. Malauradament, la crisi sanitària i social de la COVID-19 i les seves nombroses conseqüències com ara la situació de confinament, l'aïllament social, la pèrdua de persones estimades, els esdeveniments traumàtics viscuts, la pèrdua de rutines i l'estrès psicosocial experimentats han provocat un empitjorament generalitzat en aquest àmbit de la salut.

És per tot això que, gràcies al Consell Comarcal del Segrià, durant aquesta setmana, Isaac Lloveras Bernat, psicòleg i membre de la Direcció de projectes de salut mental a Aimentia Health, està realitzant tallers per a alumnat i per a professorat. 

Tallers de Salut Mental i emocional per a l'alumnat de 2n ESO

El taller de dues hores amb l'alumnat de segon ha conscienciat de la problemàtica real de la Salut mental en els joves i facilitar-los eines senzilles, clares i eficaces per gestionar emocions com l'angoixa, la tristor...sempre amb el missatge de demanar ajuda quan ho necessitem.

1

Taller de Primers Auxilis Psicològics (PAP) per al professorat

Els i les docents d'arreu de Catalunya poden beneficiar-se de conèixer tècniques efectives per donar suport a l' alumnat en moments de desbordament emocional. La formació en Primers Auxilis Psicològics (PAP) pretén formar al professorat en aquest àmbit i dotar-los d'eines senzilles, clares i eficaces per aturar l'espiral d'impotència percebuda i augmentar la sensació de control i afrontament productiu.

1