Vés al contingut

Orientació a l'alumnat de 4t d'ESO

Benvolgudes famílies i alumnat del centre,

Atenent als esdeveniments que s'han produït recentment per l'episodi de pandèmia de Covid-19, des de l’ Acció Tutorial i Orientació Educativa, som conscients de les dificultats que tot això implica per a tothom, però especialment per a l’alumnat i famílies de cursos terminals on s'espera obtenir una titulació per endegar de cara al curs vinent un nova etapa educativa postobligatòria.

Volem recordar que, prèviament al confinament, l'alumnat va poder engegar des de tutoria amb el programa d’orientació a 4t d’ESO al llarg del segon trimestre, tot i que no es va poder finalitzar. Es va facilitar material a tot l’alumnat amb l’objectiu d’obtenir força informació sobre l’orientació acadèmica i professional i sobre un mateix.

Donat que ja s’han publicat dates de preinscripció, i amb l’objectiu que l’alumnat tingui la informació per a la presa de decisió sobre els estudis, us facilitem els següents recursos:

  • Dossier d’orientació: És el dossier que es va facilitar a l’alumnat des de la tutoria. S'ha enviat per missatge pel Gescola. 
  • Pàgines web:

La pàgina web més complerta, com a eina informativa i de consulta, és la que ofereix el mateix Departament d'Educació. Aquí es poden consultar tots els estudis que hi ha disponibles per al curs vinent en tot el territori, així com els itineraris curriculars, i fins i tot en quins centres de Catalunya es poden realitzar.

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/

En aquesta adreça web, es pot accedir a tota la informació disponible, i que de ben segur serà d'ajuda per a resoldre molts dels dubtes que puguin tenir.

Per accedir directament:

 

Us fem saber que el Departament d'Educació impulsa el projecte “Al teu costat en la tria educativa” per oferir, en format virtual, el servei d'informació i orientació acadèmica que cada any oferia en el marc del Saló de l'Ensenyament. 
 

Tots els nous materials audiovisuals, propostes interactives i informació actualitzada dels diferents itineraris educatius es podran consultar al web del Departament i també al web Estudiar a Catalunya a partir del 18 de maig. 

A més a més, del 18 de maig al 29 de maig el Departament d'Educació organitza un servei gratuït d'atenció telefònica (telèfon 900 929 299, de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores), en què un equip d'orientadors professionals, de forma voluntària, atendran els alumnes de 4t d’ESO i/o les seves famílies, dels centres públics i concertats, per acompanyar-los en la tria dels estudis. 

  • Video tutorial: El director de l’institut Canigó ens dona informació dels estudis de Batxillerat que oferim al centre, així com de l’oferta d’altres batxillerats, Cicles Formatius i PFI. https://drive.google.com/file/d/1CdnzFDOo-xDRHsbh9ua2eONbdtPcXjde/view?usp=sharing
  • Enquesta: Recollirem la presa de decisió de cada alumne per tal de conèixer la seva decisió sobre què vol seguir estudiant el curs vinent. La trobareu a la plataforma Gescola (Contesteu-la abans del 18 de maig).
  • Orientació personalitzada: Aquell alumnat que presenti dubtes o vulgui un assessorament més individualitzat caldrà posar-se en contacte amb les tutores, mitjançant Gescola.

Segons l’orientació que es necessiti, a més a més de l’assessorament de les tutores, l’alumnat podrà ser derivat a l’Equip Directiu o al Departament d’Orientació del nostre centre.

Les dates de la preinscripció per al curs que ve sobre Ensenyaments Postobligatoris són:

  • Preinscripcions de Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
  • Preinscripcions de FP, Arts plàstiques i disseny (Grau mitjà), PFI: del 2 al 8 de juny

Tan aviat com tinguem més informació sobre aquest procés de preinscripció us el farem arribar.

Agraïm la vosatra confiança i restem a la vostra disposició.

TOT ANIRÀ BÉ. CUIDEM-NOS

La Direcció