Vés al contingut

Festa de la Interculturalitat

v

 

d

Per celebrar el dia de la Dia Internacional de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament l’institut Canigó va organitzar la festa de la Interculturalitat amb un seguit d’activitats i música en directe, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almacelles i l’entitat Segrià Dinàmic.

La festa va començar amb la lectura del manifest de la Comissió antiracista, formada per alumnat de l’institut, i una desfilada amb vestits de tot el món.

L’alumnat de 1r d’ESO va presentar el seu projecte “Cultures del món del Canigó” amb estands amb instruments, menjars típics i altres objectes de les diverses cultures que conviuen al Canigó.

H

La resta de cursos van realitzar tallers d’ alfabets del món, de banderes, de trenes i fins i tot un escape room intercultural organitzat per Segrià dinàmic.

La festa estava oberta a les famílies que van participar amb menjar típics com tajin, briwat, bagners, sfenj, fataya... i menjars catalans. Després d’una visita guiada per les instal·lacions de l’institut van poder gaudir de l’activitat “Sabors del món”.

D

Totes les activitats tenien com a objectiu descobrir particularitats de les diverses cultures que conviuen a l’institut per tal d’afavorir i millorar la convivència al centre i al poble d’Almacelles.

Per finalitzar la festa, famílies, professorat i alumnat van gaudir amb la música en directe de Kelly Isaiah, cantant lleidatà que va tancar la festa amb un gran concert que va fer moure tothom a ritme de reggae i altres estils musicals amb què es va posar el públic a la butxaca.Ç

F

La festa pretén ser un referent a l’institut i al poble d’Almacelles i posar accent en les diverses cultures que hi conviuen i fer de l’institut Canigó un institut antiracista.