Vés al contingut

25N al Canigó

Durant tot el matí, l'alumnat ha pogut fer-se una xapa i ha col·laborat en l'elaboració d'un mural col·laboratriu. Abans de sortir al pati, hem viosionat el vídeo ideat i creat per alumnes de 4t i després hem escoltat el manifest, escrit i llegit per la Tània Minguet, professora de filosofia. 

VEURE VÍDEO AQUÍ

MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Avui estem aquí, a 25 de novembre reunits per recordar els nostres deures envers la meitat de la població mundial, que veuen els seus Drets Humans minvats . Si bé podem considerar la violència de gènere com una pràctica anticuada, la seva influència encara es veu reflectida en la vida de milions de nenes: en l’últim any més de 1000 denúncies han sigut interposades per menors d’edat per motius de violència de gènere. Actualment, el problema és de percepció, no es dona importància a una cosa que pensem que no passa, i sí passa, ho vivim en secret i vergonya.

Des de l’Institut Canigó, el professorat defensa una posició ferma de tolerància zero contra tot tipus de comportaments masclistes, racistes o transfòbics. L’ odi no té lloc en el nostre centre i el nostre propòsit diari és que quan creueu la porta de l’institut cada matí trobeu un espai lliure per créixer, aprendre, jugar i expressar-vos tal com sou. Vos volem lliures, i empoderades. És per aquest motiu que vos demanen que si rebeu missatges explícits de nois no desitjats per xarxes socials, si patiu comentaris sexistes o fora de lloc, aquí teniu un lloc segur per solucionar-ho. Les relacions, d’amor o de qualsevol tipus, deurien d’estar basades en l’ igualtat i el respecte, no en el control, la gelosia o els jocs de poder.

Finalment, dir-vos que com a feina, aquest propòsit estaria inacabat sense l’ajuda i participació no solament de les noies sinó també dels nois (i altres identitats de gènere): canviar el món i la forma d’interrelacionar-nos suposa un esforç comú en què hi participi tothom. 

Canviem el món, començant pel Canigó.

 

Per acabar ens hem emocionat amb la performance de l'alumnat de l'optativa d'Arts escèniques. 

 

Podeu veure totes les fotos aquí.